ProfITsoft: «Незважаючи на війну, співробітництво триває»

 

Новий навчальний рік виші знову почали в дистанційному режимі.

Підтримуючи викладачів Харківського національного університету радіоелектроніки, компанія ProfITsoft вирішила надати їм комп’ютерну техніку для дистанційної роботи зі студентами – сучасні системні блоки та монітори.

Операційний директор компанії ProfITsoft, докторант кафедри ІУС Олександр Вячеславович Петриченко зазначає: «Раніше мова йшла, насамперед, про покращення умов навчання студентів. Але умови функціонування університету постійно змінюються. Тому у цей надскладний воєнний час компанія бачить за необхідне спрямувати свою увагу, перш за все, на забезпечення якісної роботи викладачів. Адже додаткові значні ускладнення у проведенні дистанційних занять потребують підвищення надійності їх технічного забезпечення».

Співробітництво кафедри ХНУРЕ та ІТ-компанії ProfITsoft триває вже понад 20 років – майже стільки у складі Університету функціонує створена компанією лабораторія Internet-технологій. Через цю лабораторію пройшли сотні студентів, які, крім того, удосконалювали свої фахові навички, проходячи практику в компанії. За цей час значна кількість здобувачів вищої освіти, пройшовши випробування, отримала в компанії роботу.

Пізніше компанією ProfITsoft було обладнано мультимедійну лабораторію, у якій проводяться не тільки поточні заняття, але й захисти атестаційних робіт, слухання дисертаційних робіт, засідання секцій наукових конференцій та форумів.

Дуже важливою частиною співробітництва протягом багатьох років є проведення наукових досліджень в рамках госпдоговірних науково-дослідних робіт. Ці дослідження, незважаючи на складні часи, тривають і нині!

Нова ініціатива знайшла гарячу підтримку серед співробітників кафедри ІУС ХНУРЕ. Можливо, започаткована нова форма співробітництва ІТ-бізнесу та закладів вищої освіти, безумовно, важлива сьогодні і вельми перспективна у майбутньому для Харкова та України!

Віримо у Перемогу України!